Over Jacqueline, levensbegeleider

Profiel

Een katalysator, diep gevoel gecombineerd met helder verstand, uitdagend en "soft confronterend", kosmisch mens: met beide benen op de grond én in verbinding, sensitief, gericht op ’oplossing’ die echt past bij de persoon van de cliënt, sociaal, respectvol, goed luisterend zonder oordeelsvorming, humor, daadkrachtig, holistisch, volhardend, naar de kern brengend, betrokken, professioneel, fijnbesnaard, oog voor detail en veelzijdig.

Feedback van cliënten, deelnemers:

“Grote bereidheid om nieuwe wegen te bewandelen. Dus puttend uit diverse rijk gevulde bronnen. Actiegericht. Ervaringsdeskundige, open, integer en ook een absolute genieter!!!!”

“Zorgvuldig, geïnteresseerd, creatief, inspirerend, liefdevol, begripvol, inlevend.”

“Een persoon die in mijn beleving, authentiek, spontaan en open, vriendelijk en betrokken is met een dosis humor.”

“Grondig, de diepte in, onderzoekend, warm en hartelijk, een moderne heks”

“Brengt diepgaande verandering vanuit echtheid, helend!”

“Scherp in haar inzicht, maar zacht in haar oordeel”

Achtergrond

Alles bouwt voort op elkaar; wat nu is, was en zal zijn!

2022 -  Zelf Meester van levende energie (Nusta Paqo Pampamesayok), boodschapper, leraar, nog steeds in diepe verbinding met Don Alejandro en blijvend lerend. Inmiddels vijf keer naar Peru gereisd om de verbinding met de krachtplaatsen, de Spirits en mijn familie aldaar te verdiepen. Ik blijf gaan naar mijn thuisland van weleer.
2015 - Start opleiding tot Pampamesayok (Hoeder van de Aarde) aan de school Inca Medicina van de Paqo Don Alejandro Apaza Machacca uit Peru. Ter lering en vermaak!
2012 - heden - Uitbreiding van dienstverlening met het geven van geleide meditaties, energetische therapie, Reiki, SoulCollage®, met als aandachtsgebieden het hartbewustzijn en het zelfhelend vermogen
2008 -  Verlies van mijn broer. Zijn besluit om dit leven te verlaten heeft een kracht in mijzelf wakker gemaakt: Ik leef mijn leven!
2006 – 2013 Levensbegeleider. Mantelzorger voor mijn moeder die - na een lang ziekbed met onder andere dementie- uiteindelijk in 2013 is overleden. Haar overlijden heeft een doorslag gegeven in de verdere ontwikkeling van mijn werk als levensbegeleider.
2003 – heden Opgeleid als coach en counselor, Burn-out Ervaringsdeskundige, Focusbegeleider, intervisiebegeleider, toepassen van meerdere specifieke methoden zoals EMDR en ACT, Ontwikkelingsgericht Coach, Reiki Master, Janosh Energetisch Therapeut en SoulCollage® facilitator.

In 2004 was de officiële start van EVENWICHT Coaching & Counseling. Met name gericht op preventie van en begeleiding bij Burn-out, re-integratie, loopbaanbegeleiding, functioneringstrajecten en outplacement.
In 2003 ben ik ook gestart met meditatietraining bij een Centrum voor Eenheidsbewustzijn in België.
2001 Tweede wake-up call: Stevig burn-out geraakt; ‘Het leven begint bij veertig, haha!’ Volkomen onderuit gegaan, zo het moeras in. Deze is binnen gekomen! Twee jaar volkomen uit de running geweest. Van daaruit een ander pad op gegaan.
1993 Voor de tweede keer moeder van nog een prachtige dochter.
Vanaf dit moment ook mantelzorger voor mijn dierbare broer, een zogeheten ‘drop-out’.
1991 Moeder geworden van een prachtige dochter
1988 Getrouwd (Nog steeds!)
1987 – 2003 Manager, PR-consultant en communicatieadviseur voor diverse bedrijven. In de loop der jaren gespecialiseerd in interne communicatie. Steeds meer gericht op de communicatie tussen collega’s onderling, tussen management en werknemers, top-down en bottum-up.
1987 Studie Rechten afgerond in Leiden
1979 Eerste wake-up call: een ernstige vorm van de ziekte van Pfeiffer. Deze wake-up call is niet binnen gekomen.
1961 Geboren

Werkgevers en opdrachtgevers in de loop der tijd

 • GCI/Boetes’, een PR-bureau, met opdrachten vanuit (Inter-)nationale bedrijven, Overheid en NGO’s
 • De Nederlandse Ski Vereniging
 • Unisource en KPN
 • Insieme en Indorso met klanten als Politie Rotterdam Rijnmond, SKON kinderopvang, Belastingdienst, ISS Cure & Care, Vodafone, diverse cateringbedrijven, en vele anderen
 • SheConsult, particulier en UWV

Interesses

 • Energetische verbinding met Al Wat Is, het zelfhelend vermogen en hartbewustzijn, mediteren, chakra’s, Inca Medicina
 • Lachen (o jee als er geen humor bij komt kijken!)
 • Lezen, lezen, lezen (romans, esoterie, psychologie)
 • In de natuur zijn met een voorkeur voor het strand en de zee
 • Reizen
 • Naar de film gaan
 • Mooi weer, terrasjes, de zee in
 • Met mijn handen bezig zijn: een vriendschapsbandje knopen, een sjaal breien, SoulCollage® kaarten maken, schilderen, tekenen, iets opschrijven in één van mijn vele opschrijfboekjes.
 • Koken? Ik schuif liever aan.
 • Sporten? Tja, ik heb van alles gedaan met plezier en ook veel geprobeerd wat me niet is bevallen. Wandelen vind ik fijn en inmiddels lukt het mij om de discipline op te brengen om aan mijn conditie en mijn spieren te werken !

Aangesloten bij:
NOBCO/EMCC www.nobco.nl Senior Practitioner van 2011 tot 2016

Nog meer weten?

Eén van mijn constanten is dat ik een zoeker ben, ik leer veel door te ervaren. Op die zoektocht doe ik ervaringen op en raak ik regelmatig uit mijn comfortzone. Ik blijf pionieren, vermoeiend en vitaliserend tegelijkertijd! Ook dit is én..én. Ik leer mezelf kennen vanuit het ervaren en reflecteren, het volgen van opleidingen, cursussen en workshops, het lezen van boeken en in het samenzijn met cliënten. Deze combinatie zorgt voor een ontwikkeling van mezelf én degene die ervoor kiest om met mij samen te werken.

De wereld ziet er voor mij inmiddels anders uit dan voorheen. En veel is anders dan ik dacht dat het was. Je kan van alles plannen, bedenken of verwachten, het loopt toch vaak heel anders. Jaren geleden schoot ik ‘wakker’ door een burn-out. Volledig wakker: er is een totaal andere wereld! De wereld waarin ik dacht te leven is slechts een minuscuul aspect van een veel grotere, oneindige prachtige wereld. En alles draait om bewustzijn, bewustzijn dat ook weer zoveel groter is dat mijn kleine ikje in mijn fysieke lichaam.

Ik zat behoorlijk in de knoop. Voorheen was ik me daar niet van bewust. Energiek, van alles doen, een echte gever, tot over mijn grenzen heen. Tijd om met mezelf aan de slag te gaan. Het Chinese spreekwoord ‘Sta eens stil zodat je ziel je in kan halen’ spreekt boekdelen. Een eerlijk naar mezelf kijken, zelfreflectie en zelfanalyse, gevolgd door een juist handelen (of laten). Het brengt het besef hoe het met mij is gesteld. Hoe voel ik me eigenlijk vandaag? Wat is dienstbaar aan mij? Wat niet? Wat werkt voor mij? Wat niet? En dan doen! Voor mij begon het allemaal met heel veel niets doen!

In stilte met mezelf ervaar ik nu mijn eigen wijsheid. ‘Het hart is leidend! Het verstand is dienstbaar aan het hart.’ Emoties horen er nu eenmaal bij en zullen er altijd zijn. Pijn en welbehagen, verdriet en vreugde, angst en liefde, boosheid en passie, eenzaamheid en verbinding. Vanuit een benoemen, een erkennen en begroeten kan ik de waarnemer zijn van mezelf en de wijsheid ontvangen en inzetten om mijn leven te creëren, te manifesteren, om het pad van het leven te bewandelen, wat het me ook brengt. En ook om de waarnemer van mijn omgeving te zijn vanuit een liefdevol hartbewustzijn. Ik heb geleerd en leer nog steeds om hoe om te gaan met negativiteit, zonder er zelf negatief van te worden. Een leven in evenwicht, in harmonie. En als het leven mij uit evenwicht brengt, om weer zacht en veilig, stap voor stap in evenwicht te komen.

Een andere constante in mij is het willen begeleiden, het verruimen van het bewustzijn en het aanreiken van het zelfhelend vermogen, coachen, bijstaan, hoe je het ook wilt noemen, van mijn medemensen. We zijn één, we zijn uniek, we zijn anders en tegelijkertijd hetzelfde. Deze wijsheid is niet van mij, het is de wijsheid van ons allen. Graag deel ik de ervaring en de wijsheid die tot mij is gekomen. We zijn tot zoveel in staat. Ieder op zijn eigen manier, in zijn eigen ritme.

Om levensbegeleider te zijn voor mezelf en de ander, verbind en stem ik me elke dag af: ik ga met mijn aandacht naar mijn binnenste, naar mijn hart en gebruik mijn gedachtekracht om in verbinding te zijn met mezelf, mijn fysieke, emotionele, mentale, spirituele en etherische lichamen. Ik verbind me met de onzichtbare energieën van die oneindige prachtige wereld, door ze aan te roepen. Zodat ik in verbinding ben en niet in afscheiding. Net als mezelf fysiek verzorgen door te eten, tanden te poetsen, te bewegen, is emotioneel en mentaal onderhoud essentieel. Anders ontstaat er vervuiling in de vorm van vermoeidheid, hoofdpijn etc. Denk maar eens aan je huis. Als je het niet schoonmaakt en onderhoudt, dan leidt dat tot verval.

Ik zoek een moment van stilte op, de ene keer langer dan de andere keer. En als ik het over stilte heb, dan wil dat niet zeggen dat het ook echt stil is. Voor mij helpt het bijvoorbeeld vaak om meditatieve muziek op te zetten. Soms blijft het hierbij, soms ga ik dieper en ga ik met een speciale intentie mijn innerlijke wereld binnen. Of ik ga een wandelingetje maken, ik maak of lees een SoulCollage® kaart. Ik sta extra lang onder de douche, want onder het stromende water duiken er wonderbaarlijke inzichten en ideeën op. Dit heb ik me eigen gemaakt door vallen en opstaan. Ook vergeet ik het weleens omdat de zon schijnt, er van alles te doen is, het een dag niet wil lukken. Ik kan er niet meer omheen, mijn ‘celletjes’ geven dusdanige signalen af, dat ik er vanzelf weer aan wordt herinnerd. En daar ben ik heel dankbaar voor! De kwaliteit van mijn leven is alleen maar toegenomen.

In de loop der tijd is de stem om het spirituele pad daadkrachtig te volgen en naar buiten te brengen steeds luider. Nu volg ik de school tot paqo, pampamesayok. Hoezo? Geen idee, ik voel me geroepen en ik volg mijn hart. Door deze school te volgen loop ik volgens de paqos en de inca-leer het rechte pad, het pad van de schoonheid, een eenvoudig pad, verbonden met de natuur, de Aarde en de Kosmos. Het klinkt en voelt als muziek in mijn oren, in al mijn celletjes!

Spiritualiteit is wat mij betreft niets anders dan weten en ervaren dat we deel zijn van het grote geheel. In verbinding zijn met dit grotere geheel. Weten dat we wezens zijn van liefde en van licht, van een veel groter bewustzijn dan het kleine ikje hier op aarde. En dat spiritueel zijn dus gewoon een deel van ons is, zoals ieder ander deel. Bezig zijn met spiritualiteit maakt dat je met de heelheid van jezelf bezig bent en niets buiten beschouwing laat. Stel dat je een beeldje laat vallen, dat in stukken uiteen valt. Je lijmt het en laat een stukje weg. Dan is het dus niet heel, er ontbreekt iets. Als je het spirituele, het ongeziene van wat jij ook bent, weg laat, dan laat je het meest essentiële van je bestaan weg: degene, die je wezenlijk bent. Een wezen van licht en liefde, die deel is van een wereld van licht en liefde.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten en naast je te ‘lopen’ op jouw eigen pad van schoonheid. Om in contact te komen met dit prachtige deel van jezelf, het aan het licht brengen en het ontwikkelen daarvan. Wie weet kan ik je helpen om met meer gemak en gratie je eigen pad te bewandelen.

‘Ik moet bereid zijn om op te geven wie ik ben om te worden wie ik wil zijn.’
Albert Einstein (1879 – 1955)