meditatie

Meditatie

Wat is mediteren nou eigenlijk? Mediteren maakt ons bewust van onze innerlijke wereld, zodat we er vertrouwd mee raken. Zo vinden we de bron van het leven en het bewustzijn. Voor de één is het een vorm van bidden, voor de ander is het een moment van stil en ontspannen zijn om je concentratievermogen en je algehele gezondheid te verbeteren. Tijdens het mediteren wordt wat onbewust was bewust en kan het oplossen doordat het aan het licht wordt gebracht. Meditatie helpt ons welbehagen, innerlijke harmonie en ons stille centrum te vinden. Het is een manier om innerlijke vrede en wijsheid te ervaren, er verbinding mee te maken, er komt meer gemak en gratie in ons leven. Onze geest komt met mediteren tot rust, zodat we een neutrale waarnemer kunnen worden, kunnen zijn.

Mediteren met ‘Evenwicht in je leven’ reikt aan om met meer gemak en gratie in het leven te staan. Wat van je wordt gevraagd, is je open stellen en je overgeven in de mate waarin jij dat kan. Zo kan in overgave en vertrouwen, zich ontvouwen wat voor jou van belang is.

Afspraak maken voor een individuele sessie? Deelnemen aan een geleide meditatie of speciale meditatiedag? Neem voor meer informatie contact op met info@evenwichtinjeleven.nl.

Leer stil te zijn
Laat je denkvermogen
Luisteren en absorberen
(Pythagoras 600 vC)

Inca Kallpa Meditatie

Don Alejandro heeft een zeer krachtig werkende meditatie voor ons mensen in het Westen gemaakt. Deze meditatie omvat reiniging, krachtig, gezond en energiek worden, het vergroten van je zelfvertrouwen en authentiek worden, bescherming en hulp bij het neerzetten van je intentie(s). Al met al heeft deze meditatie een helende werking.

meditatie

Geleide kristalmeditatie

In deze meditatie neem ik je mee in een meditatieve gemoedsrust waarbij we samen met anderen ons verbinden met onszelf, met elkaar en de energieën van Al Wat Is. Het verruimt ons bewustzijn en brengt onze energie naar hogere trillingen. En binnen deze meditatieve gemoedsrust krijg je informatie en handvatten om zelf in je dagelijkse leven toe te passen.

Bij de geleide meditatie word je geleid door middel van mijn stem, muziek en klanken. Kristallen, geometrie, geuren, klankschalen en stemvorken werken allemaal met hun eigen trillingen en energie mee om een nog diepere verbinding en ervaring tot stand te brengen. De combinatie van muziek en stem zorgt ervoor dat je hersengolven vertragen tot alfa en vervolgens naar thѐtaniveau waardoor je meer open en je meer bewust van subtiele vormen van informatie wordt. Je raakt minder bezorgd, waardoor je je kunt richten op wat je onderdrukt en in je onderbewuste hebt weggestopt zonder daarbij angst te voelen van je normale waaktoestand. Op thѐtaniveau kun je meer inzicht in je eigen wezen verkrijgen. Je ego begint af te zwakken en hiervoor komen harts- en zielsbewustzijn in de plaats. Wellicht krijg je ervaringen op deltaniveau, ervaringen waarbij je zelfgevoel zich uitbreidt naar een collectieve en universele ervaring.

De basis van de geleide meditatie is het 17 chakrasysteem, de energiewielen in je eigen lichaam, in de aarde en in de kosmos. Hiermee roep je je 5 lichtlichamen op waardoor pijn, verdriet, angst, boosheid en eenzaamheid omgezet worden in welbehagen, vreugde, liefde, passie en verbinding. En binnen dit alles worden je handvatten (hogere mindtechnieken) aangereikt om zelf thuis op dagelijkse basis toe te passen. Ik spreek over kristalmeditaties omdat je je meer en meer verbindt met de kristallijne energie van de aarde en de kosmos, de universele allesomvattende energie waar wij ook deel van uitmaken.

Waarom zou je deelnemen aan de geleide kristalmeditatie?

 • Handvatten krijgen voor dagelijks gebruik: voor een kort of langer meditatief moment, voor als je iets tegenkomt wat je triggert in je emotie en je hier bewust mee wilt omgaan
 • Voor mediteren met gemak en gratie: niets moet! Je kan zitten, liggen, bewegen, gewoon zoals goed voor jou voelt. Ervaring is niet nodig. Het trainen zit hem meer in het dagelijks gezond voeden van je emotionele, mentale, spirituele en etherische lichamen, zoals we al gewend zijn om met het fysieke lichaam om te gaan zoals je tanden poetsen, wassen, eten en bewegen
 • Jezelf in evenwicht brengen van eventuele fysieke, emotionele, mentale en spirituele (lees creatie gerichte) onbalans of onbalans in andere opzichten
 • Het verkrijgen van rust, ontspanning en vitaliteit
 • Je eigen waarnemer worden: neutraal leren waarnemen en accepteren: bijvoorbeeld het welbekende korte lontje kan echt een stuk langer worden zonder je eigenwaarde te negeren
 • Leren goedkeurende, liefdevolle aandacht te geven aan jezelf en aan een ander zonder oordelen waardoor je zelfvertrouwen en zelfliefde toeneemt
 • Leren omgaan met pijn, verdriet, angst, boosheid en eenzaamheid voor innerlijke rust, vrede en harmonie
 • Begeleiding bij je spirituele ontwikkeling
 • Voor het opdoen van inspiratie, je creatiewensen neerzetten en het vergroten van je daadkracht

Een greep uit wat er aan bod kan komen?

 • Allereerst en altijd: verbinden met alle hulptroepen! Je hoeft het nooit meer alleen te doen!
 • Het oproepen van het zelfhelend vermogen van al je celletjes
 • Het ontmoeten van je totemdieren, -planten en -mineralen en vuurtotem
 • Werken met je chakra’s, je energiecentra in je lichaam
 • Balans brengen in vrouwelijke en mannelijke energie
 • Intenties neerzetten
 • Creatiekracht aanspreken
 • Het aanroepen van de 7 zielenstralen, meesterkristallen
 • Speciale thema’s afhankelijk van wat er in het veld zit (zeg maar de energie en kracht van alle universa waar wij deel van uitmaken)

 

 

Wat vinden deelnemers van de geleide meditaties?

“Liefdevol, vol overgave. De fijne, rustgevende stem.”

“Ik heb de 5 geleide meditaties bij Jacqueline gevolgd die hierop gericht waren om de 5 lichtlichamen te activeren. Deze meditaties hebben mij vreugde, energie en intense levensbewustzijn gebracht. De helderheid en eenvoud waarmee Jacqueline de geleide meditaties aanbiedt geven ruimte aan mijn inlevingsvermogen en brengen mij tot een diep gevoel van verbinding met alles wat om mij heen en in mij leeft, zozeer zichtbaar als onzichtbaar.
Samen met anderen tegelijkertijd mediteren bracht intensiteit aan mijn belevenis (veel meer dan tijdens een individuele meditatie); er gebeurd iets heel krachtigs die gedurende de dagen na de meditatie nog doorwerkt. Ik werd verrast door enthousiasme en intense plezier bij het uitvoeren van heel gewone dagelijkse activiteiten. Ik pakte bezigheden weer op die ik opzij had gelegd door gebrek aan energie en zin. Ik had opeens minder moeite om keuzes te maken, ik kreeg inzichtmomenten en raakte geïnspireerd. Dankzij de geleide meditaties beleef ik mijn alledaagse realiteit op een intensere manier: zij zijn voor mij een zeer warm thuiskomen!”

“Wat een ervaring om deze kristalmeditaties van Jacqueline te mogen meemaken en ondergaan. In een warme, sfeervolle en evenwichtige omgeving voelde ik me meteen door de krachtige en aangename stem van Jacqueline gegrepen. Haar woorden en de muziek raakten me keer op keer weer diep en gaven me een intense ervaring. In de groep voelde ik me opgenomen en de energie stromen. Ook al snapte ik niet alles van wat er gezegd werd.. je wordt al door de cadans en het ritme van de meditatie meegenomen en haalt eruit wat voor jou op dat moment goed is, bewust en onbewust. Het voelt als een enorme verrijking die me dieper bij mijn kern brengt en mij ook handvatten geeft om in het dagelijks leven met meer liefde, compassie, geduld en aandacht te handelen en steeds meer in verbinding met anderen te kunnen komen.”

“Door Jacqueline ben ik in aanraking gekomen met meditaties. In de afgelopen vijf jaar heb ik een tweetal heftige gebeurtenissen moeten verwerken, de dood van mijn dochter en het dragen van mijn ziekte kanker. Ik heb het doorleefd, zo goed als het kon met lezen,studies, therapie. Het heeft mij enorm gesterkt en opengesteld voor het ‘leven’. Toch blijft de struggle met de emoties, het zo alleen kunnen voelen in gezelschap.. onrust in mijn hoofd, denken dat de wereld mij niet begrijpt.
Door voor een eerste keer een meditatie te ”ondergaan”, omdat ik niet wist wat er ging gebeuren en ik mij er voor openstelde, heb ik ervaren dat het ontspanning geeft, de keren daarop volgde een verdieping en kon ik bij mijn krachtbron komen. Een krachtbron die ik herke, maar versterkt is. De meditaties die ik tot nu toe heb gevolgd zijn de kers op mijn taart: ik mag zijn wie ik ben los van alles en iedereen, vervuld en omringd met liefde, ik kan mijn innerlijke krachtbron oproepen wanneer ik dit wil. Ik hoop meerdere meditaties te kunnen volgen om mijzelf nog meer te verrijken.”

“Al 15 jaar lang heb ik geprobeerd te mediteren bij verschillende personen maar het lukte maar niet. Gedachtes bleven komen. Ik dacht dat het gewoon niks voor mij was, totdat ik bij Jacqueline de cursus Geleide Meditaties ging volgen. Ik wist niet wat me overkwam. Er waren nog maar amper gedachten en het voelde alsof ik werd ‘meegenomen’ op een soort reis! Het was een heel bijzondere ervaring om zo tot jezelf en tot rust te komen. Ik zou het iedereen aanraden. De meditaties zijn perfect opgebouwd en de muziek en de stem van Jacqueline maken ze tot een heel mooi en prettig geheel! Ik ben er zeker weer bij de volgende keer.. Jacqueline heeft hiermee volgens mij iets nieuws en bijzonder moois weten neer te zetten!”

“ ’Alles is goed zoals het is!’ De geleide meditaties onder begeleiding van Jacqueline, voelen als thuiskomen. ‘Alles is goed zoals het is’ en dat maakt Jacqueline mogelijk. Ga lekker zitten, of liggen. Er zijn geen vaste regels. Veroordeel niet, als je even niets ziet, voelt, hoort of weet. Het is oké, zoals het is! Het geeft niet als niet meteen alles begrijpt. Alleen al door hier te zijn, ben je in aandacht voor jezelf en alles om je heen. Prachtig hoe de gesproken woorden, naadloos overgaan in de muziek en de geluiden die zacht op de achtergrond klinken. Mooi hoe gezamenlijke klanken aanvoelen als een prachtige energie die van ons eenheid en heelheid maakt. Dank Jacqueline!”