soulcollage

SoulCollage®

SoulCollage® is een creatief intuïtief proces. Een plezierig persoonlijk proces dat zowel creativiteit als zelf-ontdekking omvat. Een toegankelijke en speelse manier om contact te maken met je intuïtie. Het is ook zo fijn dat artistiek talent niet nodig is. In principe kan iedereen knippen, scheuren en plakken. Je gaat te werk met beelden uit tijdschriften, boeken en foto’s. Zo is SoulCollage® ook een stimulans om creatief aan de slag te gaan.

Je maakt je eigen SoulCollage® kaarten passend bij jouw leven. Zo ontstaat jouw eigen kaartenset, geheel en alleen van jou en voor jou. Het maken van de kaarten is echt bijzonder. Meestal ontstaan ze op een intuïtieve wijze, elke keer weer verrassend.

Het maken, lezen en raadplegen van je eigen SoulCollage® Kaartenset is een tastbare manier om jezelf te leren kennen in alle diversiteit en diepgang. De kaarten laten je in verbinding komen met je innerlijke wijsheid, de wijsheid vanuit je omgeving en de universele wijsheid. Een belangrijk aspect is dat het allemaal onderdeel van je zelf uitmaakt. Het gaat om jou en je relatie met jezelf en je omgeving. Het kan ook heel waardevol zijn om jezelf te laten zien aan anderen als woorden tekort schieten of woorden moeilijk zijn. Voor elk aspect van jezelf, je dierbaren, inspirerende mensen, archetypen (een oerbeeld of symbool voor een universeel menselijk thema), plaatsen, dieren, maak je een kaart. Ieder met een geheel eigen energie.

 

Ook kun je ze gebruiken voor innerlijke begeleiding en sturing in je leven. Je stelt een belangrijke vraag en trekt een aantal kaarten en ze zullen antwoord geven.

Het maken van de kaarten is een heerlijk proces met veel genieten. Het lees- en raadpleegproces dat er op volgt, voelt als goud in je handen! SoulCollage® biedt je een weg én laat je daarbij zelf de richting kiezen. Het nodigt je uit om de rijkdom en diversiteit van jezelf te omarmen en te koesteren, terwijl het je vrij laat om je te uiten en te groeien op je eigen unieke wijze.

SoulCollage® is ontwikkeld door Seena Frost in de jaren tachtig van de vorige eeuw en is inmiddels verspreid over de hele wereld. Ze heeft creativiteit, intuïtie en spiritualiteit bij elkaar gebracht. Een methode, die je zelf dagelijks kunt gebruiken voor creativiteit en zelf-ontdekking. Dit jaar is de Nederlandse vertaling van haar boek verschenen, waarin je een enorme rijkdom over SoulCollage® kunt vinden.

Kaarten alleen voor persoonlijk gebruik!

Hier besteed ik ook graag aandacht aan een aspect dat essentieel is voor SoulCollage®: SoulCollage® kaarten worden alleen gemaakt voor persoonlijk gebruik en zijn niet te koop of te leen, bestemd voor ruil en/of om te kopiëren. Ze zijn van jou én voor jou!
Met dankbaarheid en groot respect maken we gebruik van de afbeeldingen van fotografen, kunstenaars en artiesten!

Behoefte aan een individuele sessie? Deelnemen aan een workshop of een workshop aanvragen met vriendinnen, collega's of anders? Neem voor meer informatie contact op met info@evenwichtinjeleven.nl
Zie meer over SoulCollage®: www.soulcollage.nl en www.soulcollage.com.

soulcollage facilitator

Voorbeeldkaarten:

             

Wat zeggen anderen?

Bij Jacqueline voel je het vertrouwen in jezelf, dat geeft rust. Ze zet de workshop neer door in een sfeervolle setting een verbinding tot stand te brengen tussen de deelnemers en jezelf. Stap voor stap geeft ze begeleiding aan de workshop, waardoor je niet in je hoofd gaat. Al ontdekkend leer je als deelnemer je soulcollagekaart te maken en te lezen.

Voor mij ben je de reiziger die alle beren in de bek heeft gekeken, haar rugzak onorthodox en rijk heeft gevuld met kennis en persoonlijke ervaring en de bereidheid en oprechte drive heeft om hier rijkelijk uit te putten, zonder reserves uit te delen, tot groei en ontwikkeling van een enkel individu en in het belang van de mensheid en het grote geheel.

Jacqueline weet met dit instrument je te stimuleren intuïtief een kaart te maken en wanneer klaar je verder te helpen met het duiden van de betekenis. Ze kan het in een context plaatsen waardoor het meer betekenis krijgt. Ze weet je ook te verrassen met haar humor.

Je begeleiding heb ik ervaren als alert en meelevend, meevoelend met goed vragen en duidelijke uitleg wat betreft de workshops. Voor mij is het een goede basis.