Alles is energie

Alles is energie. Jij, ik, wat we zien, wat we niet waarnemen, wat we horen, wat we denken.. ja ook wat we denken en voelen. Het zijn allemaal trillingen, frequenties en impulsen van energie. Alles is een uitwisseling van energie. Emoties golven door je heen, neem je ze waar en laat je ze gaan, dan stroomt de golf verder. Anders wordt het als je de emoties, de golf vastpakt en er in blijft hangen: dan ontstaat bijvoorbeeld ‘de steen op je maag’. Zo ook voor de gedachten. Een onaardige gedachte over iemand stuurt ‘zware’ energie naar die persoon én naar jezelf. Dus wat denk je? Wat zend je uit, wat ontvang je? Wat neem je op, wat vreet je op, wat brengt je energie? We zijn een geheel van delen, en deel van het geheel. Vanuit die invalshoek beïnvloeden, manipuleren of inspireren we elkaar. Ben je je bewust van het effect van jouw energie op al het andere en de energie van al het andere op jou?

Door met energie te werken verbind je je met de universele energie. De universele energie kan daarmee zijn zuiverende werking doen door het opruimen, zuiveren, verfrissen van blokkades in de diverse lichamen van de mens (fysiek, emotioneel, mentaal en creatief lichaam). Op deze manier wordt er gesproken over de helende werking van de energie en daarmee het zelfhelend vermogen van de mens. Klachten ontstaan vanuit de blokkades in de lichamen. De energie stroomt niet meer vrijelijk door pijnlijke en/of onverwerkte ervaringen. De harmonie, het natuurlijk evenwicht, het natuurlijk zijn is verstoord. Fysieke klachten hebben effect op je mentale zijn en kunnen leiden tot emotionele onbalans waardoor je niet in staat bent neer te zetten wat je graag wilt neerzetten, manifesteren en creëren. En omgekeerd kan een emotionele gebeurtenis tot fysieke klachten leiden om vervolgens ook mentaal uit balans te raken.

Er zijn vele manieren om met de energie te werken. En wat zo mooi is, is dat je er zelf mee aan de slag kan. Om het bij jezelf toe te passen. Je eigen zelfhelend vermogen aan te spreken, op te roepen en toe te passen. Ook hier is er sprake van ‘én.. én’: Heb je klachten en symptomen, dan ga je naar je arts, want die kunnen wonderen verrichten én raadpleeg je jezelf, je innerlijke wijsheid in verbinding met de universele energie. Geniet, profiteer van de preventieve en helende werking van jezelf!

Met meerdere methoden reik ik het werken met energie aan. Voor reiniging, zuivering, doorstroming en heling. Door activaties, initiaties, rituelen en waarnemende aandacht zal het zelfhelend vermogen in je opgeroepen worden. Het is wel net als tanden poetsen, je wassen, eten, bewegen. Dat doe je elke dag. Ook dit vergt méér dan 1 keer doen. Het is als trainen van je spieren.